nl fr en

Calodar onder de loep

Eén specialiteit, veel producten: alles op het vlak van sanitair

Calodar is distributeur van sanitair. Al 60 jaar legt de onderneming zich bijna uitsluitend daarop toe. Dat resulteert in een ijzersterke knowhow als het aankomt op producten, hun toepassing en hun mogelijkheden. En het levert een waterdichte kennis op als het over de markt gaat.

Die specialisatie staat echter niet in de weg dat het aanbod van Calodar duizenden artikelen telt. Hoe dat komt? Het bedrijf wil een zo compleet mogelijk aanbod brengen om een badkamer of toilet in te richten en te installeren. Dus vindt u er alles: van het kleinste schroefje of een afvoerelleboog over baden, wastafels en wc’s tot het handdoekenrek of zeepschaaltje toe.

Eén kwaliteit, veel stijlen: het beste voor ieders badkamer

Over smaak valt niet te twisten. Die uitdaging zal Calodar dus ook niet aangaan: de onderneming wil juist iedereen laten baden zoals hij dat wil. Een klassieke of heel trendy badkamer of enkel een functionele douchebak: alles kan. Om dat klaar te spelen volgt het Calodar-team bij gerenommeerde fabrikanten wat er ontwikkeld wordt om daaruit een selectie te maken. Tegelijk peilt het bij dealers en consumenten welke noden en trends er bestaan om vervolgens zelf aan het ontwerpen te slaan.

 Waarover het bedrijf nog minder wil twisten dan over de stijl, is de kwaliteit van dat alles. Op dat vlak worden zonder toegevingen de hoogste eisen gesteld bij de fabrikanten die aanleveren of produceren in naam van Calodar. Zelf houdt de onderneming zich bij elk proces evengoed aan de strengste normen: alleen het beste volstaat immers om haar merklabels, Lafiness en Saninstal, te mogen dragen.

Eén vestiging, vele verkooppunten: overal het gepaste aanbod

De indrukwekkend grote magazijnen van Calodar liggen in Ham. Daar worden de talloze artikelen aangevoerd, gestockeerd en vervolgens gedistribueerd. Alles verloopt gecentraliseerd en wordt grotendeels automatisch gestuurd zodat het vlug, doeltreffend en vooral feilloos kan.

Vanuit Ham gaat het dan in alle richtingen. Omdat het Calodar-aanbod breed is in productsoort, stijl en prijs komen sommige delen ervan terecht in bouwmarkten en andere bij professionele installateurs en dealers over het hele land. Uiteraard gebeurt dat niet willekeurig: nauwgezette marktstudies en duidelijke afspraken met de klanten maken dat ieder uiteindelijk een assortiment heeft dat perfect is afgestemd op zijn publiek.

Eén servicepakket, vele resultaten: tevredenheid is het streefdoel

Het veelzijdige assortiment vult Calodar aan met service. Uiterst snelle leveringen uit stock, ruime informatieve en commerciële ondersteuning rond het gamma, inrichting en installatie van showrooms, een uitgebreide dienst na verkoop: dit is een greep uit de vele voorbeelden daarvan.

Het doel? Tevredenheid. Bij de consument, omdat hij kan kiezen volgens zijn smaak, noden en budget of omdat hij efficiënt en snel geholpen wordt. Maar zeker ook bij de dealers, winkelmanagers en installateurs die de naam van Calodar verder uitdragen. Voor de sanitairspecialist is het dan ook niet meer dan normaal dat zij stuk voor stuk kunnen rekenen op al het nodige om op hun beurt topkwaliteit en -dienstverlening af te leveren.